Massage van Beweegpunt Totaal:

Heeft u spanning of stress? Dan voelt u dat waarschijnlijk in uw lichaam of in uw hoofd; gespannen spieren, piekeren, hoofdpijn,  een hoge ademhaling, een versnelde hartslag… Daarnaast kunt u door stress zenuwachtig, prikkelbaar of emotioneel worden. Vaak gaat stress samen met vermoeidheid. Naast het aanpakken van de achterliggende oorzaak van de stress en het doen van ontspanningsoefeningen, kan massage helpen om de fysieke en mentale belasting te verminderen.

Ook door verkeerd houdings-of bewegingsgedrag kunnen bepaalde spiergroepen te gespannen raken. Naast het verbeteren van uw houding, manier van bewegen en het doen van oefeningen, kan massage helpen de spieren te ontspannen.

We gebruiken verschillende massage technieken, gecombineerd of los van elkaar, net wat er nodig is.

Methode Sykegrep: Sykegrep werd ontwikkeld door Aagot Normann, de grondlegger van Oefentherapie Mensendieck in Noorwegen. Zij werkte veel met patiënten met klachten als gevolg van overbelasting en ontdekte dat er behoefte was aan manuele grepen die de oefeninstructies konden aanvullen. Zo ontwikkelde zij de techniek Sykegrep.
Sykegrep is geen op zichzelf staande behandelwijze, maar maakt deel uit van een Mensendieck behandeling. Er worden handgrepen gebruikt om de spieren op te tillen, los te schudden en eventueel te verlengen of strekken. Tevens worden er technieken gebruikt die gericht zijn op de gewrichten door bijvoorbeeld de spieren om het gewricht te manipuleren, schudden of op te tillen. De toepassing van Sykegrep gebeurt meestal in een natuurlijk ritme: spanning, ontspanning en pauze. Dit komt overeen met een ontspannen ademritme.

Bent u benieuwd wat Beweegpunt totaal voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op