Oefentherapie Mensendieck

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen …
We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Een oefentherapeut Mensendieck biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie.

De oefentherapeut is een specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar uw hele lichaam.

Hoe? Tijdens de intake en het onderzoek worden de klacht en de oorzaak in kaart gebracht. Wij kijken hierbij naar de samenhang tussen klacht, houding, bewegingsgewoontes en stressfactoren in het dagelijks leven. Vervolgens wordt er een behandelprogramma opgesteld waarin uw hulpvraag centraal staat. Er ontstaat dan therapie op maat. U zult merken dat u tijdens de behandeling steeds vaker automatisch kiest voor een betere houding en een gezondere manier van bewegen. Dit zorgt niet alleen voor vermindering van klachten maar ook voor preventie van klachten in de toekomst.

Wat levert het u op?

U leert:

  • Begrijpen waar uw klachten vandaan komen
  • Zelf iets doen aan uw pijnklachten
  • Verder kijken dan uw klachten
  • Uw hele lichaam kennen
  • Automatisch de beste manier van bewegen kiezen

Bent u benieuwd wat Beweegpunt totaal voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op