Team

Wij komen beide uit westfriesland en werken al 17 jaar samen in onze praktijk in Heiloo! Beide zijn we begonnen als oefentherapeuten Mensendieck. Een mooi vak, maar misschien toch te eenzijdig voor een blijvende verbetering van klachten. We hebben ons beide verbreed en verdiept en diverse nascholingen gevolgd op het gebied van lichamelijke klachten en stressmanagement. Zo konden we door de verschillende invalshoeken te combineren steeds meer streven naar herstel van balans op fysiek en mentaal vlak.

Angelique den Ouden

21 jaar geleden ben ik vol enthousiasme begonnen in Heiloo als algemeen oefentherapeut- Mensendieck.

Gaandeweg de jaren kregen wij steeds meer de complexe klachten doorverwezen. Het behandelen van deze klachten past echt bij mij; samen met de cliënt erachter komen waar nu echt de oorzaak van de klacht zit vind ik het mooiste van ons vak. Soms zijn dit hele puzzels; maar hele dankbare puzzels om op te lossen. Sinds ik de opleiding tot chronisch pijntherapeut heb gevolgd is het behandelen van deze klachten nog effectiever geworden. Prachtig als mensen weer blij de deur uit gaan met veel meer bewustwording, tips en oefeningen.

Ook werk ik al 20 jaar vol passie als bedrijfsoefentherapeut. Waar kan je nou beter mensen bewust maken van hun manier van werken als op de werkvloer zelf? Ik vind dit dan ook een geweldig onderdeel van mijn vak.

Om van mijn hobby mijn werk te maken heb ik samen met 2 collega’s Fit4riding opgericht. Met dit team trainen en behandelen wij zowel de ruiters als hun paarden. Het trainen van de ruiters is mijn ding, de paarden worden getraind door een dierenfysiotherapeut.

Vaak krijg ik de opmerking; “is dit allemaal niet een beetje veel?” Nee hoor, we hebben nou eenmaal een prachtig vak in al zijn facetten dus dan kost het geen energie, maar dan krijg je er energie van. Dit kan ik zo nog jaren lang volhouden.

Nancy van Ham

Wat heb ik een mooi vak! Mensen inzicht geven in de werking van het lichaam, het leren gebruiken van het lichaam op een zo goed mogelijke manier en daarmee klachten verhelpen..

Mijn grootste interesse is echter altijd uitgegaan naar het begeleiden van mensen met psychosomatische klachten. ( stressgerelateerde  klachten, angst en paniekklachten, hyperventilatie en burn-out)

Wat me boeit is de persoon, het verhaal achter de klacht. Hoe gaat iemand met zijn klachten om? Wat voor rol speelt de klacht in iemands leven? Wat blokkeert iemand? Wat beweegt iemand? Daarom heb ik in 2012 besloten de 2-jarige post HBO opleiding tot psychosomatisch therapeut te gaan volgen. Een specialisatie naar mijn hart! In 2014 heb ik deze opleiding afgerond en werk ik voornamelijk vanuit deze specialisatie. Ik begeleid in het geven van inzichten in de lichamelijke spanningsklachten en help mensen zichzelf beter te begrijpen. Dit doe ik via therapeutische gesprekken en via bewustwordingsoefeningen waarbij er veel aandacht is voor lichaamssignalen en voor gevoel. Ik vind het daarom belangrijk dat iemand zich vertrouwd voelt om zichzelf te laten zien en zijn verhaal te vertellen. Ik help mensen graag om stappen te zetten en weer in hun kracht te komen om een nieuw evenwicht te bereiken.

Naast het begeleiden van mensen met psychosomatische klachten, werk ik veel met mensen met chronische pijnklachten. Ik gebruik daarbij de interventies vanuit de psychosomatiek en oefentherapie, maar heb ook specifieke scholing gevolgd voor chronische pijnklachten. Fijn om mensen weer grip te laten krijgen op het leven en activiteiten.