Werkgerelateerde klachten

Overbelasting van spieren en gewrichten komen vaak voort uit het dagelijks werk. Tijdens deze werkzaamheden worden immers dikwijls dezelfde belastende, herhalende bewegingen gemaakt. Een goede werkhouding is daarom van belang. Goed staan, zitten, bukken en tillen kunnen klachten voorkomen.

CANS/RSI

Deze klachten kunnen beginnen met stijfheid in armen en handen, tintelingen in de vingers of een raar en oververmoeid gevoel in de armen, nek en schouders.
Dit kan leiden tot pijn en tot minder kracht, coördinatie en gevoel. Wanneer daar niets aan wordt gedaan, bestaat de kans op RSI. Tegenwoordig wordt hier ook de term CANS (Complaints of the Arms, Neck and/of Shoulder) voor gebruikt. Iemand met CANS kan ernstig beperkt worden in het dagelijks functioneren. Niet alleen fysiek, maar ook maatschappelijk en psychisch. Het verraderlijke van CANS is dat het heel geleidelijk gaat. Wie te lang in een verkeerde houding zit, staat of werkt en mensen die hoge werkdruk ervaren lopen de meeste risico’s.
Voorbeelden van ‘risicovolle’ beroepen zijn: beeldschermwerkers, caissières, kappers, koks, lopendebandmedewerkers, tandartsen, bouwvakkers en (beroeps)musici.

Bij Beweegpunt Totaal wordt, afhankelijk van de oorzaak van u klacht, gewerkt aan:

  • Spanning herkennen voordat sprake is van pijn of ongemak
  • Algehele en lokale ontspanning;
  • Trainen van een goede werkhouding;
  • Versterken van nek-, rug en schouderspieren;
  • Het aanpassen van de werkplek in ergonomisch opzicht.
  • Het omgaan met een hoge werkdruk
  • Het bewust worden en beïnvloedden van storende gedachten gevoel en gedragspatronen

Er zijn mogelijkheden voor individuele behandeling in de praktijk en advisering en training op de werkplek. Zie ook  Bedrijfstraining van beweegpunt totaal

Bent u benieuwd wat totaaltherapie voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op of meldt u aan via het aanmeldingsformulier